DATUM  16. 12. 2015. KOMENTARA  0

Udruga Vedri grad organizirala je 16.12.2015. uz pomoć donacije Hrvatskih šuma sadnju stabla hrasta lužnjaka u dvorištu Dječjeg vrtića Vedri dani.

Angažman udruge Vedri grad oko uređenja dvorišta DV Vedri dani nastavlja se s dobrim vijestima. Dobili smo donaciju tvrtke Hrvatske šume d.o.o. za sadnju stabla na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Stablo koje smo zasadili u dvorište vrtića je hrast lužnjak (Quercus robur) koji ima posebnu simboliku u našoj regiji (da podsjetimo, nalazimo ga i na kovanici od pet lipa).

Ova akcija nas posebno veseli jer ima ekološki predznak. Nakon što je zbog opasnosti od padanja osušenih grana uklonjeno staro stablo koje se nalazilo uz pročelje susjedne zgrade, osjetili smo želju i potrebu da zasadimo barem jedno novo stablo. Iako treba proći nešto više vremena da stablo naraste i naša djeca se vjerojatno neće igrati u sjeni njegove velike krošnje, ostaje na dobrobit drugim generacijama vrtićaraca i našoj zajednici.

U pedagoškom pogledu, akcija imala je i edukativni karakter jer su djeca u pratnji odgajateljica sudjelovala u sadnji. Zbog toga očekujemo još jednu korist: sudjelovanje djece doprinijeti će da stablo doživljavaju kao svoje i time više vode brigu o njegovom očuvanju. Na kraju se nadamo da ćemo i druge potaknuti na sadnju stabala i veću brigu o okolišu.





DONATOR AKCIJE