DATUM  28. 04. 2019. KOMENTARA  0

U dječjem vrtiću Vedri dani, u subotu, 27.4.2019. godine  održali smo akciju uređenja eko vrta pod nazivom „Eko vrt u vrtiću“ u suradnji s Dječjim vrtićem Osijek.



U dječjem vrtiću Vedri dani, u subotu, 27.4.2019. godine održali smo akciju uređenja eko vrta pod nazivom „Eko vrt u vrtiću“ u suradnji s Dječjim vrtićem Osijek.

U cilju razvijanja ekološke svijesti djece od najranije dobi, pokrenuli smo projekt izgradnje ekološkog vrta u dječjem vrtiću Vedri dani. U vrtu bi djeca uz pomoć odgojiteljica i volontera udruge Vedri grad vodila brigu o ekološkim gredicama s povrćem i cvijećem te kompostirala biološki otpad.

Kao rezultat očekujemo usvajanje znanja o važnosti očuvanja prirode i proizvodnje zdrave hrane. Smatramo da djeca trebaju shvatiti vrijednosti ekologije od najranije dobi kako bi se u budućnosti borili protiv klimatskih promjena i čuvali bioraznolikost. Upoznajući se s povrtlarstvom djeca uče principe nastanka povrća koje se inače kupuje u dućanima i potičemo ih na uzgoj vlastitog. Djeca će se u vrtu družiti i boraviti na svježem zraku.





UPDATE


Fotografija eko-vrta 07.08.2019.



PARTNERI


DJEČJI VRTIĆ OSIJEK.


Sponzori


GTO