DATUM  14. 04. 2015. KOMENTARA  0

Udruga Vedri grad poslala je 14. 04. 2015. dopis ustanovi Dječji vrtić Osijek zbog ugrožene sigurnosti i zdravlja djece u dječjem vrtiću Vedri dani.

Već dugi niz godina svjedoci smo katastrofalne zapuštenosti dvorišta DV Vedri dani. Zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga tražimo hitno rješavanje nagomilanih problema. Navest ćemo samo neke: neprikladna dvorišna ograda, opasni betonski šahtovi i rubnjaci, rupe u travnjaku, nesigurne sprave za igranje nagrižene korozijom bez prikladne podloge, neprimjereni pješčanik i tako dalje. Spomenuti sigurnosni razlozi su daleko ozbiljniji i važniji, ali ne treba zanemariti ni one estetske prirode kao što su derutnost elemenata za igranje i klupa, oronule i išarane fasade, manjak stabala i zelenila, nedostatak sjenice i slično.

Mi kao roditelji želimo s ustanovom Dječji vrtić Osijek razvijati partnerski odnos te koristeći našu brojnost i potencijal doprinijeti rješavanju navedenih problema vlastitim angažmanom.

Zbog ozbiljnosti situacije, nećemo se zadovoljiti općenitim odgovorom kako se na rješavanju problema već radi i slično, nego smo tražili da nam hitno dostave konkretni plan i rokove koji se tiču uređenja dvorišta. Predložili smo da se u vrtiću Vedri dani, u narednih tjedan dana održi sastanak ravnateljice, predstavnika upravnog vijeća Dječji vrtić Osijek, voditeljice vrtića Vedri dani, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Gradu Osijeku te predstavnika roditelja i naše udruge, kako bismo razgovarali o rješavanju navedenih problema za dobrobit djece.

Želimo da naša djeca odrastaju u sigurnijem i vedrijem okruženju od ovoga koje nam Dječji vrtić Osijek trenutno nudi.

U nadi da će prihvatiti naše zahtjeve i promptno reagirati kako bi se naša djeca što prije mogla sigurno i bezbrižno igrati u dvorištu vrtića, s nestrpljenjem očekujemo odgovor ravnateljice i upravnog vijeća Dječji vrtić Osijek.








Fotografije snimljene u dvorištu vrtića Vedri dani, 11. 04. 2015. g.


11.09.2015.

Počela je nova predškolska godina, a od našeg prvog dopisa 14. travnja do danas ostali su neriješeni mnogi sigurnosni i estetski problemi u dvorištu vrtića Vedri dani. U međuvremenu smo svjedočili ozljedi jednog djeteta. Iako smo primijetili određene pomake s mrtve točke, smatramo da je proteklo previše vremena i da je ovakvo stanje neodrživo.

Od ravnateljice Dječjih vrtića nismo dobili odgovor o planovima i rokovima za rješavanje problema, niti je bila spremna surađivati s nama kao roditeljima te prihvatiti naš angažman i pomoć. Odlučili smo smo joj se obratili s novim dopisom u kojem smo još jednom tražili hitno očitovanje o planu i rokovima u kojima će se navedeni problemi riješiti. Osim toga, predložili smo da se održi sastanak ravnateljice, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Gradu Osijeku i predstavnika udruge Vedri grad, na kojem bi razgovarali o problemima i njihovom rješavanju. Želimo da vrtićko dvorište što prije bude uređeno i sigurno za igru.


06.10.2015.

U prostorijama ustanove Dječji vrtić održan je sastanak članova udruge Vedri grad i ravnateljice Dječjeg vrtića Osijek. Razgovaralo se o problemima dvorišta i postignut je dogovor o zajedničkom djelovanju i rješavanju problema.