DATUM  26. 10. 2015. KOMENTARA  0

Udruga Vedri grad organizirala je u subotu 24.10.2015. godine edukativnu radionicu vezanja vezica za djecu predškolske dobi. Radionica je održana u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek u prostorima igraonice.



Jedna od stvari koje djeca teže savladaju je vezivanje vezica. Roditelji često odgađaju učiti dijete tu zahtjevnu ali nužnu vještinu zbog nedostatka vremena ili strpljenja i najčešće im kupuju obuću „na čičak“.

Neka djeca ih nauče vezati prije, neka poslije, ali svakako ih to čeka u životu. Većina djece je sposobna naučiti vezivati vezice od svoje 4 do 6 godine, a ako dijete već ima 6 godina i sprema se za polazak u školu, pravo je vrijeme za to.

Ova edukativna radionica imala je za cilj pomoći roditeljima da im djeca kroz zajedničku vježbu i igru nauče vezivati vezice. Na radionici su bili osigurani materijali koje su djeca ponijela kući kako bi nastavila s usavršavanjem svoje nove vještine. Vezice su se vezale na način „zekine uši“, koji djeca najlakše usvajaju.

Nakon što su savladali vezivanje vezica osjećaj ponosa i zadovoljstva kako kod djece tako i kod roditelja bio je neizmjeran.

Partneri i sponzori


GSKOS


GTO