DATUM  02. 06. 2016. KOMENTARA  0

Prikupljena su sredstva i postavljene gumene obloge ispod igrala u Dječjem vrtiću Vedri dani.

igrala s gumenim podlogama

Nakon pokretanja akcije prikupljanja sredstava kojima smo željeli osigurati postavljanje gumenih (antistres) obloga ispod igrala u Dječjem vrtiću Vedri dani, radosni smo što smo uspjeli postići cilj: Obloge su postavljene i dvorište je sigurnije za igru.

Da podsjetimo, u dvorištu vrtića nalazila su se igrala (penjalice, ljuljačke i slično) koja nisu imala zaštitne obloge čime je bila ugrožena sigurnost djece pa smo, na žalost, već svjedočili njihovim ozljedama. Uprava vrtića nije imala osigurana financijska sredstva za njihovo postavljanje i kako bismo riješili ovaj problem te umanjili opasnost od ozljeda pokrenuli smo akciju prikupljanja novca kojim bismo osigurali postavljanje obloga ispod igrala u Dječjem vrtiću Vedri dani.

Najveći dio sredstava osigurali smo organizacijom humanitarne priredbe Za vedrije i sigurnije dvorište u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u suradnji s Dječjim vrtićem Vedri dani, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Nastupali su mališani Dječjeg vrtića Vedri dani u dobi od 3 do 6 godina te roditelji u predstavi Crvenkapica se izgubila koju je napisala odgojiteljica Brigita Šimić.

Dio gumenih podloga financirao je Grad Osijek svojim pokroviteljstvom, a ostala sredstva smo prikupili donacijama tvrtki i pojedinaca na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Uvjerili smo se da je moguće podići kvalitetu življenja kako naše djece tako i nas samih suradnjom institucija, lokalne zajednice i društveno odgovornih poduzeća.

Daljnjim aktivnostima planiramo dvorište vrtića učiniti reprezentativnim prostorom središta našega grada te ga učiniti još vedrijim i sigurnijim za gotovo stotinu djece koja u njemu borave.


igrala bez podloga
Nekadašnji izgled: igrala bez gumenih obloga s vidljivim betonskim temeljima.

radovi na 
postavljanju podloga
Postavljanje gumenih obloga

djece se 
igraju na igralima
Djeca u igri na igralima s gumenim oblogama


PARTNERI I DONATORI


Grad OsijekSINGULARIS d.o.o.

N.B. d.o.o.

PLANUM PROJEKT d.o.o.