DATUM  27. 04. 2015. KOMENTARA  0

U ime roditelja zabrinutih za sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu na Vijencu Paje Kolarića u Osijeku, poslali smo dopis nadležnim institucijama.

Kao roditelji djece koji pohađaju dječji vrtić Vedri dani, osnovnu školu Franje Krežme, igraju se na dječjem igralištu i koja su općenito sudionici u prometu na Vijencu Paje Kolarića, ukazali smo na prometnu opasnost, u nadi da će biti promptno uklonjena.

Obilježeni pješački prijelazi koji povezuju istok i zapad Vijenca Paje Kolarića za vozače nisu dovoljno pregledni zbog parkiranih automobila, a djeca predškolske i školske dobi nižeg su rasta pa ih je teško primijetiti. Dodatni problem predstavlja istrošena boja na zebri. Dvorište vrtića i dječje igralište nalaze se neposredno uz prometnicu, a svakodnevno svjedočimo iznimno neprimjerenom ponašanju velikog broja vozača koji kroz ovo naselje učestalo voze nedozvoljenom brzinom.

Zbog ovako rizične situacije i ugrožene sigurnosti ponajprije djece, ali i ostale populacije, zamolili smo da na ulazu u Vijenac Paje Kolarića, ispred vrtićke ograde i obilježenih pješačkih prijelaza postave signalizaciju i opremu za smirivanje prometa, vibracijske trake ili takozvane ležeće policajce.

U nadi da će promptno reagirati kako bi djeca u prometu bila sigurnija, s nestrpljenjem očekujemo odgovor.






Fotografije snimljene na Vijencu Paje Kolarića, 21.04.2015. g.


11.09.2015.

Počela je nova predškolska i školska godina, ali na žalost nadležne institucije kojima smo se obratili oglušili su se o na naše zamolbe da promet u kojem sudjeluju naša djeca učine sigurnijim. Poslali smo novi dopis u nadi da će usporivači prometa na spornoj lokaciji ipak biti postavljeni te s nestrpljenjem očekujemo reakciju.


27.09.2016.

Počela je još jedna predškolska i školska godina, ali na žalost nadležne institucije kojima smo se obratili nisu učinile ništa, niti su nam odgovorile na dopise. Ovog puta smo s problemom upoznali gradonačelnika Ivana Vrkića te se nadamo da će on svojim autoritetom utjecati da nam djeca u prometu budu sigurnija.


15.09.2017.

Nakon gotovo dvije i po godine i tri dopisa upućena Gradu od strane naše udruge, poduzete su mjere kako bi se on ublažio. I dalje ostaje problematična zebra koju bi trebalo češće osvježiti.